Brouwerij Nuenhem

EEN AMBACHTELIJKE BROUWERIJ

Brouwerij Nuenhem, Nuenen Anno 2016

Al jaren brouwen wij bier op onze eigen manier: in onze eigen ketels, naar eigen idee en recept, met mooie ingrediënten en heerlijk vers water. We brouwen bier zoals wij vinden dat het het beste is, bier zoals wij dat lekker vinden... Dankzij ons kritische proefpanel zijn onze bieren de laatste jaren tot in de finesses getuned. Het is nu tijd dat Nuenen en omliggende dorpen de kans krijgen om kennis te maken met de bieren van Brouwerij Nuenhem; een ontdekkingsreis door de wereld van het bier, voor de dorstigen onder ons en zeker ook voor de echte liefhebbers.

Het is onze ambitie om bierliefhebbers te verrassen met mooie smaakbelevingen!

SAMPLE EDITIONS

De sample editions worden door Huysbrouwerij Nuenhem in Nuenen gemaakt in hoeveelheden van 30 liter. Ze zijn bedoeld voor het uitproberen van nieuwe recepten en smaken.

De bieren worden niet verkocht: ze worden met vrienden, kennissen en geoefende bierproevers beoordeeld om te bepalen welke interessant genoeg zijn om in grotere hoeveelheden te brouwen.

De geselecteerde bieren worden als ‘limited edition’ of als ‘standard edition’ op de markt gebracht.

LIMITED EDITIONS

De limited edition bieren worden gebrouwen in een batchgrootte van 200 - 1000 liter. In brouwerskringen is dat een relatief kleine hoeveelheid: klein genoeg om ambachtelijk te werk te kunnen gaan, maar groot genoeg om commercieel te kunnen aanbieden.

Bij het drinken van een van de limited edition bieren bent u verzekerd van een bijzondere ervaring. Het zijn stuk voor stuk bieren waar we erg trots op zijn!

STANDARD EDITIONS

De bieren van Brouwerij Nuenhem zijn allemaal op hun eigen manier speciaal en worden gewaardeerd om hun bijzondere eigenschappen. De bieren vallen in de smaak bij echte bierkenners, maar worden ook graag gedronken door minder ervaren bierdrinkers.

Om te voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen zullen de meest succesvolle bieren in de toekomst worden uitgebracht in grotere hoeveelheden. Misschien minder exclusief dan hun limited edition voorgangers, maar zeker even bijzonder van smaak!

De Bieren

Brouwerij Nuenhem heeft onlangs een nieuw bier aan haar assortiment toegevoegd!

Op dit moment levert de brouwerij vier heerlijke bieren: Nuenhems Bee(r) (Bier met Nuenense honing), Nuenhems Trots (Saison), Nuenhems Lef (Black IPA) en Nuenhems Stout (Russian Imperial Stout).

Brouwerij Nuenhem is van plan nog veel meer lekkere bieren uit te brengen. U hoort van ons!

beer-g4ad7aae34_1920

Nuenhems Bee(r)

Na noeste arbeid van natuur, mens en dier is dit bier klaar om ontkurkt te worden. Nuenhems Bee(r) is het resultaat van een mooie zomer, de Nuenense honingbij en veel spierkracht.
Een heerlijk bier als dorstlesser of om gewoon van te genieten.
We hebben er weer alles aan gedaan om iets Beezonders te serveren.
Proost!

Biertype: Bier met honing
Bitterheid:  20 EBU
Kleur:  7 EBC
Alcoholpercentage: 6 %

beer-g9cf10f034_1920

Nuenhems Trots

Een ongefilterd, bovengistend, goudblond bier met de smaak van de lente: bloemig, fruitig en frisse citrus met een duidelijk waarneembaar bittertje. Een bier met drie soorten mout en vier soorten hop.

Biertype: Saison
Bitterheid: 32 EBU
Kleur: 11 EBC
Alcoholpercentage: 5,5 %

Verkrijgbaarheid

Mail info@brouwerijnuenhem.nl voor het actuele aanbod.