Brouwerij Nuenhem uit Nuenen in het nieuws

NUENEN - Nuenen krijgt over enkele maanden zijn eigen, 'Nuenhems' bier. De broers John en Ryan Leijten experimenteren al jaren thuis als hobbybrouwer, en wagen nu de stap naar de markt. John Leijten begon al in 1994 met brouwen. De laatste vijf jaar werd zijn apparatuur steeds professioneler en zijn plannen steeds serieuzer. Maar als thuisbrouwer mag hij zijn bieren niet verkopen. Inmiddels vinden de broers het 'zonde dat de rest van de wereld er geen kennis mee maakt'. En dus gaan de broers Leijten over een week of twee voor het eerst buitenshuis aan de slag. Om bij een brouwerij in Helmond zijn eerste serie bier voor de markt te brouwen. Café Ons Dorp In mei moet het gereed zijn, en verkrijgbaar bij café Ons Dorp in Nuenen en de slijter in Son, de woonplaats van broer Ryan. Het wordt een kleine serie van 500 à 600 flessen, in twee smaken: een fris blond biertje voor de zomer en een zwaar, donker en kruidig bier voor 'geoefende bierdrinkers'. De namen van de bieren zijn nog niet bekend: die volgen als de flessen klaar zijn voor verkoop.

Op 10 februari stond er een leuk artikel over onze brouwerij in het Eindhovens Dagblad:

Nuenen krijgt over enkele maanden zijn eigen, ‘Nuenhems’ bier. De broers John en Ryan Leijten experimenteren al jaren thuis als hobbybrouwer, en wagen nu de stap naar de markt.

John Leijten begon al in 1994 met brouwen. De laatste vijf jaar werd zijn apparatuur steeds professioneler en zijn plannen steeds serieuzer. Maar als thuisbrouwer mag hij zijn bieren niet verkopen. Inmiddels vinden de broers het ‘zonde dat de rest van de wereld er geen kennis mee maakt’. En dus gaan de broers Leijten over een week of twee voor het eerst buitenshuis aan de slag. Om bij een brouwerij in Helmond zijn eerste serie bier voor de markt te brouwen.

Café Ons Dorp

In mei moet het gereed zijn, en verkrijgbaar bij café Ons Dorp in Nuenen en de slijter in Son, de woonplaats van broer Ryan. Het wordt een kleine serie van 500 à 600 flessen, in twee smaken: een fris blond biertje voor de zomer en een zwaar, donker en kruidig bier voor ‘geoefende bierdrinkers’.

De namen van de bieren zijn nog niet bekend: die volgen als de flessen klaar zijn voor verkoop.

De volledige tekst vindt u hier: Eindhovens Dagblad – Nuenhems bier in mei op de markt

Share